top of page

Student Group

Public·85 members
Robert Mitchell
Robert Mitchell

Savjeti za hakovanje Facebook profila bez root-a na Androidu


Kako hakovati facebook preko telefona
Facebook je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, ali i jedna od najčešćih meta hakera. Mnogi ljudi žele da saznaju kako hakovati facebook preko telefona, bilo da se radi o znatiželji, osveti ili nekom drugom motivu. U ovom članku ćemo vam pokazati neke od najpoznatijih metoda koje hakeri koriste za hakovanje facebook naloga na telefonu, kao i kako se zaštititi od takvih napada.
kako hakovati facebook preko telefonaPhishing
Phishing je tehnika koja se zasniva na kreiranju lažne stranice za prijavu na facebook, koja izgleda identično kao originalna. Hakeri šalju link do te stranice žrtvama putem e-maila, SMS-a ili nekog drugog kanala, i pokušavaju ih uvjeriti da se uloguju na svoj facebook nalog. Kada žrtva to učini, njeni podaci za prijavu se automatski šalju hakeru, koji ih može iskoristiti za pristup njenom nalogu.


Kako se zaštititi od phishinga?
Da biste izbjegli phishing napade, trebate biti veoma oprezni kada dobijete link do facebook stranice za prijavu. Provjerite da li je URL adresa prava i da li počinje sa https://www.facebook.com/. Također, nikada ne unosite vaše podatke za prijavu na sumnjivim stranicama koje vam traže da to učinite zbog nekog razloga. Ako sumnjate da ste postali žrtva phishinga, odmah promijenite vašu lozinku i obavijestite facebook o tome.


Hakovanje putem mobitela
Pametni telefoni su u današnje vrijeme omogućili milijunima Facebook korisnika jednostavniji i brži pristup njihovim korisničkim računima. No to je otvorilo put i mnogim potencijalnim hakerskim napadima, jer ako hakeri uspiju dobiti pristup mobilnom telefonu svoje žrtve, tada će moći dobiti pristup i njezinom facebook nalogu. Jedan od načina kako to mogu učiniti jest instalirati neku aplikaciju koja ima keylogger funkciju, koja bilježi sve što se kuca na telefonu. Tako hakeri mogu saznati korisničko ime i lozinku za facebook nalog žrtve.


Kako se zaštititi od hakovanja putem mobitela?
Da biste spriječili hakovanje vašeg facebook naloga putem mobitela, trebate paziti šta instalirate na vaš telefon. Preuzimajte samo pouzdane aplikacije iz službenih trgovina kao što su Google Play ili App Store. Provjerite dozvole koje traže aplikacije i odbijte one koje vam se čine sumnjive ili nepotrebne. Također, zaključavajte vaš telefon lozinkom ili otiskom prsta i ne ostavljajte ga bez nadzora na javnim mjestima. ca3e7ad8fd


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page